domingo, 6 de noviembre de 2011

FILL MEU

Prepatats, llestos, ja!!!

Comença l'espectacle de les noves eleccions generales, on el bipartidisme tornarà a colpejar-nos incesablement els nostres caps, anconseguint que no veiem més enllà. Tota la maquinària propagandística ens farà veure que no existeix altra alternativa que el blanc o negre, ric o pobre, bo o dolent... veritat o mentida.

Totes les ciutats i pobles d'Espanya convocaran als seus pilotes i adul·ladors, per poder donar una imatge de disposició i unió.

Podrem tornat a veure al autèntic sectari, que més enllà d'un ideal o d'una forma de recolzar o defendre una causa que és de tots, només ho fa pel seu propi interès. D'una campanya on no hi treurà cap rendiment directe, es dedica a emplenar l'expedient assistint a quelcom meeting, aplaudir fins a no poder més i fer-se la foto de rigor junt al President, per després mostrar-la orgullòs a Facebook, figurant amb altres llepaculs amb qui va estar. D'aquesta formà, rebrà el vist bo dels altres llepaculs, comentant el meravellós i brillant discurs del pol·lític mentider.

Tot en aquesta vida va evolucionant, i aquest personatge no podia ser menys, ja que des-de fa bastants anys, estava molt localitzat. Per norma, es tractava d'un fill de la família XXX, de classe acomodada, del poble de tota la vida, i que per desgràcia els hi havia tocat per "sort", un fill que no volia o no servia per els estudis, i que per ells i la seva clase era una deshonra, ja que la majoria dels germans i fills amb estatus similar, eren bons estudiants i llicenciats a les universitats catalanes més prestigioses. Aquest element, era una taca per a una família que vivia del comentari de la burgesia. Debien evitar estar en boca de la gent a tota costa i que s'enriguéssin del fill que tenien. El pare, s'encarregaba d'arreglar-ho tot, i sol·licitava entrevista amb el polític amic del poder, i aquest, amb un gest d'autoritat, col·locava al fill dintre del sistema amb només llevar el telèfon.

Aquests individus que estan per obra i gràcia d'un polític trampós i mentider, ja que com Judes, son els primers en negar tals favors i viuen exclusivament entregats al favor que un dia els van fer, obeïnt ordres sumises al més pur estil militar.

Avui en dia, segueix existint aquest exemple, però amb el pas dels anys, s'han anat incorporant altres molts, ja que són de vital importància en pobles petits per obtenir bons resultats electorals, i més quan les eleccions es decideixen per un escàs marge de vots.

Es dona la circumstància que a mesura que el poble augmenta el seu nombre d'habitants, és fa més difícil controlar aquesta pràctica, ja que requereix un nombre molt ampli de fidels, que garanteixin bons resultats. Mentrestant, el polític mentider, se les ingenia per donar més cabuda, de les formes més inverosímils.

Per una altra part, també hem de comptar que el partit rival utilitza el mateix mètode, però amb la seva infanteria pròpia, i molt atents a ocupar els llocs en cas de victoria en les urnes. Empreses paral·leles, llocs de treball ficticis, diputacions, consells comarcals, empreses privades...etc. Tot val si el resultat es tindre als caps de suro controlats i obedients.

Circumstancialment, s'ha donat el cas, que amb el pas dels anys, aquell inutil, que gràcies al pare que es va agenollar per fer del seu fill algú de qui no avergonyirse, arriba a tindre un estatus a base de quinquennis en la mateixa butaca, i que de tots aquells polítics que havia quan ell es va incorporar, no queda ni tan sols un. Uns van marxar, altres van morir.

D'aquesta forma, el partit l'ascendeix per constància i avorriment i acava jeient en llocs de més relevància, arribant fins i tot al Parlament. Això sí, mantenint la boca ben tancadeta en tot moment.

A dia d'avui, passeja el seu gran estòmac agraït per la ciutat, orgullòs de la seva posició, mentres que els altres llepaculs li fan reverències al passar, com va fer ell al passat.

El pare, al veure passar a son fill, acota el cap.

1 comentario:

  1. Moraleja?????
    Los políticos sobran todos, la gente de buena fe acaba con ulcera. Y finalmente todo se arreglara con Sharia4Spain."Insha'Allah.
    ...Bueno y felicidades por el blog, suerte.

    ResponderEliminar